Gör man en kokbok så får man se till att äta ordentligt! I söndags åt vi på restaurang Kokyo, och där får man som vegan/vegetarian uppleva något ganska ovanligt: en hel meny med rätter att välja mellan. Kokyo är nämligen en restaurang med en egen meny som är vegansk, och där kan man bland annat avnjuta superb hemmagjord tofu.

För det är ju ofta så att om man valt bort kött så har man valt bort sin valfrihet då man äter ute. De vegetariska alternativen är ofta pinsamt få, för att inte tala om de veganska. Man blir sittande med sin sallad, liksom. Jag glömmer aldrig när jag fick ett berg med salladsblad som ersättning för det berg med räkor och ägg som mina arbetskamrater fick på sin smörgås vid ett besök på en välrenommerad restaurang i Göteborg. Vem, som inte redan är inbiten vegetarian, skulle få för sig att beställa in något vegetarisk på ett sådant ställe?

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!