Tofu med plommon och ingefära

jan 2, 2019 | vegetariskt | 2 Kommentarer

En del skulle kanske kalla det här för veganska revbensspjäll, och det kan man givetvis göra. Man kan också säga tofu med plommon och ingefära. Oavsett vad man väljer att kalla rätten så är det ljuvligt gott; tofu som får ligga i en smakrik marinad och bakas tills ytan blir seg och lite krispig. Prova, så får ni se!

4 portioner  

Marinad:
1 msk färsk, riven ingefära
1 litet äpple
6 torkade katrinplommon
1/2 dl sirap
1/2 dl ljus soja
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk salt

400 g fast tofu

 

Finhacka lök, vitlök, plommon och äpple. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken och vitlöken tills de mjuknat. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden och låt alltsammans bli varmt och ihopblandat.

Skär tofun i stavar, cirka 2 cm tjocka, och vänd försiktigt ner dem i marinaden. Låt det hela svalna, och ställ in det i kylen för att marineras över natten.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tofun i en form och fördela marinaden över. Baka i 30-40 minuter, tills ytan blivit fin.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!