Enkel grönkålssallad med citron och rostad mandel
Den här grönkålssalladen är snabb och enkel med få ingredienser, men går givetvis att brodera ut med det som finns hemma. Kanske torkad eller färsk frukt, lite gryn eller ris, andra nötter eller någon god ost?
4 portioner
200 g färsk grönkål
3/4 dl crème fraiche av valfri sort
1/2 tsk dijonsenap
skal och saft från nästan en hel, ekologisk citron
salt och peppar
1 dl rostade mandelspån
Rensa och skölj grönkålen, och torka den sedan genom att dutta med en kökshandduk, så inte salladen blir vattnig. Dra loss bladen från de grova stammarna på grönkålen, och riv kålen i små bitar. Lägg kålen i en skål och tillsätt crème fraiche, dijonsenap och lite citronzest och citronjuice. Massera ihop alltsammans ganska hårdhänt, så kålen blir lite mjuk. Smaka av med salt, peppar och mer citronjuice- och skal. Strö över mandelspånen.