Nu börjar det kännas i luften att de där riktigt varma dagarna snart är slut. Än finns det ju såklart chans att svettas lite, och för en sådan dag rekommenderar vi verkligen den här soppan.
Idén är inte vår egen, utan Amanda fick smaka den här soppan i Frankrike för många år sedan, tillagad av en portugisisk kock. Receptet kom inte med hem, så det här är en tolkning av den soppan. God är den i vilket fall!
Fräscha sommargrönsaker hackas fint och samsas i en buljong smaksatt med öl och lite vitlök. Precis innan servering så rör en ner massa isbitar, så grönsakerna blir riktigt krispiga.
Soppan passar bäst som en liten aperitif, så servera gärna i snygga glas. Eftersom vi köper alla våra grejor på loppis blir glasen udda. Men det blir bara snyggare, tycker vi.
Receptet är lagom för 6-8 personer.
Kall grönsakssoppa
10 cm gurka
2 medelstora tomater
1-2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad rödlök
1 msk hackad persilja
2 dl vatten
2 dl öl (vi använde en ljus, fyllig, alkoholfri öl)
1 msk god olivolja
en nypa salt
eventuellt några sockerärtor
ca 10 isbitar
Skär grönsakerna i fina tärningar, och hacka lök och vitlök så fint du någonsin kan. Blanda alla ingredienser. Förvara i kylskåp, och tillsätt isbitarna precis innan servering.
This looks so so amazing.