Polenta då? Äter ni det? Jag äter det ibland som gröt på morgonen, det är nästan som mannagrynsgröt. Fast majs, då.
En annan grej man kan göra är att koka polentan med grönsaksbuljong, lägga i en sköljd form att stelna och sedan skära i bitar och steka, och det var precis vad vi till den här lätta lunchrätten.
Till polentan gjorde vi en liten wok med gröna grönsaker – och mynta. Den färska myntan har blivit min favoritkrydda, lite hackad mynta piffar upp både sallader och, som här, wokar.
Receptet kommer här:
1,5 dl polenta
7,5 dl grönsaksbuljong
2 msk färsk timjan
Koka polentan i grönsaksbuljongen ett par minuter. Hacka timjanen och blanda ner den. Skölj en form i kallt vatten och häll i polentan. Låt kallna.
Skär polentan i bitar och stek i lite olja. Servera genast.
Till polentan wokade vi broccoli, squash, purjolök, ärtor och sockerärtor i lite olja. Salta och blanda ner hackad, färsk mynta.
Smaklig spis!
Såg att ni var omnända på matbloggsprisets sida i deras eftersnack. Hittade er där och ni är fantatiska.
Tack för berömmet, och tack för tipset! Det hade vi helt missat!
Har aldrig gjort polenta men NU måste jag verkligen få arslet ur och göra det!