Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig. Ett säkert kort är god mat, vem blir inte glad av det, liksom?
Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm. Fruktigt, sött och gott!
För cirka 3 portioner; skala fyra små apelsiner med kniv så att det vita tas bort. Dela i små bitar och lägg i en kastrull med 2 dl vatten, 1/2 dl socker och lite vaniljpulver. Låt det koka upp och bli varmt. Red med 2-3 teskedar potatismjöl utrört i kallt vatten. Servera genast med kall mjölk.
Tack för ett gott recept!
Berättade för min man att jag hade gjort apelsinkräm när jag var 12 år, nu när jag är 30 har jag självklart inte kvar det receptet så är glad att jag hittade det här. Så vi har nu avnjutit en god måltid! 🙂 Tack!
Kul att höra! Varsågod! 🙂