För ganska så längesedan så skrev och skröt vi om vilka goda, veganska, pepparkaksmuffins vi bakat, men vi gav er aldrig receptet. Vi har fått frågor om det, och nu när vi i givmildhetens juletid rannsakar oss själva inser vi förstås att vi borde skrivit med det.
Bättre sent än aldrig, och det är klart att alla ska få baka veganska pepparkaksmuffins!
Här kommer receptet:
Veganska pepparkaksmuffins
2,5 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 tsk vardera av ingefära, kanel och malda nejlikor
en nypa salt
2 dl rå, strö- eller farinsocker
1 1/2 dl rapsolja
Vispa sojamjölken och äppelcidervinägern. Häll i oljan. Blanda alla torra ingredienser, och rör slutligen ner dem i vätskan. Rör med elvisp tills det är klumpfritt.
Hur många muffins man får ut beror givetvis på hur stora formar man har (och i ärlighetens namn har jag glömt att anteckna hur många det blev), men grädda dem på 175 graders värme tills du kan sticka med en provsticka som kommer ut torr, cirka tjugo minuter för lite större muffins, som de man ser på bilderna.
Receptet kommer huvudsakligen från Flickan och kakorna, men jag har gjort några små ändringar!
Julpuss!
/Amanda
Var på ett fantastiskt veganskt julbord förra året, hemma hos dig Eveline och om jag får önska skulle jag hemskt gärna smaka å laga den veganska ”sillen” i år! Kramar P
Låter gott och roligt med veganska recept!