Nu blir det mer äpplen här på bloggen! Som alla redan vet så kan man ju göra äppelmos, så vi gjorde inte det. Istället kokade Eveline ihop en ljuvlig äppelmarmelad med smak av kanel och kardemumma. Marmelad är ju, som vi alla vet, en grundpelare i en näringsriktig frukost och absolut likvärdigt med grönsaker på smörgåsen. Så var det sagt.
Äppelmarmelad
1 kg skalade och urkärnade äpplen
9 dl socker, varav 3 dl råsocker
saften av en citron
3 kanelstänger
12 nejlikor
6 kardemummakapslar
1 tsk vaniljsocker
Skär äpplena i lagom bitar och lägg i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt småkoka en dryg halvtimma, och häll sedan upp på rena burkar.
Om man vill kan man byta ut citronen mot apelsin och ersätta kanelen med lite extra kardemumma. Det blir också väldigt gott!
Höstiga hälsningar från Eveline och Amanda
Hej! Gjorde precis er marmelad, smakade såklart med en gång = superduper gott! Råkade koka den i två timmar dock, och hoppas på att den inte blir knäck/kola 🙂
Tack för en bra blogg!
// Petra