Idag har värmen kommit tillbaka, och som vi alla vet kräver sommar speciell mat. Pastasallad toppar listan på min bästa sommarmat, och allra lyckligast blir jag om den serveras med hemmagjord pesto. Pesto innehåller ju som bekant parmesanost, men det är inga problem att göra den vegansk. Mixa basilikablad med god olivolja och valfria nötter (eller solrosfrön), salta ordentligt och krydda med dijonsenap och vitvinsvinäger samt lite svartpeppar. Då får peston den fylliga smaken som vanligtvis kommer från osten. En sallad med soltorkade och färska tomater, vita bönor, pasta och lite gröna blad – och du är i hamn.
/Amanda
Åh, underbar blogg!
GOTT!
Så kul att du också gjorde Pesto igår 🙂
Jag gjorde Granskottspesto, kanongott!
/Evelina – Evelinas Ekologiska Hudvård
Granskottspesto, det har jag inte ens hört talas om! Spännande! /Amanda