Receptbank

Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.

Glutenfritt kanelknäckebröd

Glutenfritt kanelknäckebröd

Det här fröknäckebrödet bakar vi i princip hela året, det är enkelt att göra och fantastiskt med en god ost på. Till vintern är det gott att krydda det med kanel och servera det till exempelvis glögg och grönmögelost! Ingredienser: 1 dl solrosfrön 1/2 dl linfrön 1/2...

läs mer
Saffran i lussebullar och pastasås

Saffran i lussebullar och pastasås

Idag ska vi ägna oss åt en av julens käraste kryddor, nämligen saffran. Gyllene och smakrikt, exklusivt och så fantastiskt vackert! Och så passar det i både mat och bakverk, kolor, kakor, soppor och vetebröd. Först så delar vi ett recept på en pastasås med saffran och...

läs mer
Morotskräm och gravad sallad

Morotskräm och gravad sallad

  Den här morotskrämen är mild och ljuvlig, och tar verkligen fram det bästa hos morötterna. Servera den som en aperitif, tillbehör eller del av plockmiddag – den passar till allt! Vill du göra den vegansk, så använd en växtbaserad färskost.   4 stora morötter 2...

läs mer
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Nyponbuskarna är helt roströda i år, och vi har aldrig sett så mycket nypon någonsin! Då är det helt klart läge att göra egen nyponsoppa, så på med handskarna och ut och plocka! Undvik buskar som växer precis bredvid trafikerade vägar, bara. Det är enkelt och...

läs mer
Kladdkaka med rödbetor

Kladdkaka med rödbetor

Det här är nog inte nyheter för någon, men vi älskar ju rotsaker. De går att använda till så många olika saker, de är vackra, nyttiga och går att producera lokalt. Amandas rödbetsskörd blev något mager i sommarens extrema torka, men det blev nog till inlagda rödbetor...

läs mer
Körsbärsbiskvier

Körsbärsbiskvier

Hej hopp, nu är snart 2015 slut! Vad har vi gjort? Vad har ni gjort? En av de största grejerna för oss - såklart - är ju att vår första kokbok Ta tillvara släpptes i maj i år. Sjukt roligt, och responsen har varit så fin - tack! Vi satte ganska snabbt igång med kokbok...

läs mer
Saffransbrioche

Saffransbrioche

Hej hopp! Nu närmar sig verkligen julen med stormsteg - som vanligt såhär i december ju! Om ni följer Eveline och mig på instagram - där vi heter @okottslig - så vet ni att vi är ute i massa ödehus och fotar kokbok, så julstämningen har liksom uteblivit lite. Förutom...

läs mer

Pin It on Pinterest