Receptbank

Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.

Tofu med plommon och ingefära

Tofu med plommon och ingefära

En del skulle kanske kalla det här för veganska revbensspjäll, och det kan man givetvis göra. Man kan också säga tofu med plommon och ingefära. Oavsett vad man väljer att kalla rätten så är det ljuvligt gott; tofu som får ligga i en smakrik marinad och bakas tills...

läs mer
Enkel grönkålssallad med citron och rostad mandel

Enkel grönkålssallad med citron och rostad mandel

Den här grönkålssalladen är snabb och enkel med få ingredienser, men går givetvis att brodera ut med det som finns hemma. Kanske torkad eller färsk frukt, lite gryn eller ris, andra nötter eller någon god ost?4 portioner 200 g färsk grönkål 3/4 dl crème fraiche av...

läs mer
Kaffe med kardemummamjölk

Kaffe med kardemummamjölk

För extra varm och julig smak på kaffet är det både gott och lyxigt med kryddad mjölk i.Välj kryddorna du gillar bäst, antingen både kanel, kardemumma och nejlika, eller kanske bara kardemumma?Gör såhär:Brygg en liten kopp starkt kaffe, eller gör en dubbel espresso om...

läs mer
Glutenfritt kanelknäckebröd

Glutenfritt kanelknäckebröd

Det här fröknäckebrödet bakar vi i princip hela året, det är enkelt att göra och fantastiskt med en god ost på. Till vintern är det gott att krydda det med kanel och servera det till exempelvis glögg och grönmögelost! Ingredienser: 1 dl solrosfrön 1/2 dl linfrön 1/2...

läs mer
Saffran i lussebullar och pastasås

Saffran i lussebullar och pastasås

Idag ska vi ägna oss åt en av julens käraste kryddor, nämligen saffran. Gyllene och smakrikt, exklusivt och så fantastiskt vackert! Och så passar det i både mat och bakverk, kolor, kakor, soppor och vetebröd. Först så delar vi ett recept på en pastasås med saffran och...

läs mer
Morotskräm och gravad sallad

Morotskräm och gravad sallad

  Den här morotskrämen är mild och ljuvlig, och tar verkligen fram det bästa hos morötterna. Servera den som en aperitif, tillbehör eller del av plockmiddag – den passar till allt! Vill du göra den vegansk, så använd en växtbaserad färskost.   4 stora...

läs mer
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Nyponbuskarna är helt roströda i år, och vi har aldrig sett så mycket nypon någonsin! Då är det helt klart läge att göra egen nyponsoppa, så på med handskarna och ut och plocka! Undvik buskar som växer precis bredvid trafikerade vägar, bara. Det är enkelt och...

läs mer
Kladdkaka med rödbetor

Kladdkaka med rödbetor

Det här är nog inte nyheter för någon, men vi älskar ju rotsaker. De går att använda till så många olika saker, de är vackra, nyttiga och går att producera lokalt. Amandas rödbetsskörd blev något mager i sommarens extrema torka, men det blev nog till inlagda rödbetor...

läs mer

Pin It on Pinterest