Nyponsoppa

Okt 4, 2018 | höst, nypon, skörd |

4 portioner

5 dl nypon
12 dl vatten
1 kanelstång
2- 2 ½ dl socker
1 ½ msk maizena

Rensa nyponen; ta bort kvistar och skär bort det lilla blomsterfästet längst ner.

Lägg dem i en kastrull med 5 dl vatten och låt koka upp. Mixa sedan sönder nyponen (de små nötterna i nyponen är stenhårda och går inte att rå på med en mixer, men låt dem vara), tillsätt resten av vattnet och låt koka under lock i 25 minuter. Rör om några gånger så det inte bränns i botten.

Sila av nyponen och häll den släta soppan i en ren kastrull. Tillsätt kanelstång och socker och låt småputtra i fem minuter. Smaka av med mer socker om det behövs.

Rör ut maizenan i lite vatten och vispa ner det i soppan. Fiska upp kanelstången och servera soppan varm med vaniljglass.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!